Vester Krogsgaard. Økologisk kød

Gå til indhold

Hoved menu

Løg - rot Robelja

Haven

Type: Løg
Sort: Robelja
Mængde: 1 gram. Ca 300 frø

Middeltidlig, mørkerød, indvendig godt gennemfarvet løg. Rund til fladrund. Til friskmarked og lagring; denne selektion har vist sig at være frodig og robust. Meget højtydende, sund og velegnet til mellemlang til lang lagring

Fordele ved såning
Stokløbning slipper man helt for, og skimlen plejer ikke at være så stort et problem i de såede planter som i dem, der er dyrket fra stikløg. Særlig er rødløg ikke gode at dyrke fra stikløg, de løber næsten altid i stok. Det sædvanlige middel mod stokløbning er at lægge stikløgene så sent, at de ikke udsættes for en kuldeperiode. Det betyder så til gengæld, at de skal til at vokse sig store i juli og august, hvor skimmelen florerer.
Ulempen, hvis der overhovedet er en ulempe ved at så løgene, er, at det skal gøres tidligt på året. Helst i februar, i hvert fald i marts. Men dejligt er det da også at se noget spire så tidligt.

Såning
Da løgplanter i de første par måneder stort set ikke fylder noget, kan det fint lade sig gøre at så hver slags i en stor urtepotte. Planterne kan så stå deri, til de skal plantes ud, hvilket er, når risikoen for nattefrost er ovre, ellers dæk med fiberdug.
Så ved god varme, gerne 15–20° C. Når planterne er kommet op, skal de stå lyst, luftigt og køligt. Specielt er det vigtigt, at temperaturen de sidste uger inden udplantning ikke er for høj (maks. 15° C). Ellers tror løgene, at det er sommer, og de begynder for tidligt at danne løg.


Kristian Pilgaard.  24404581. kristianpil@hotmail.com. CVR.33326041. CHR.63388

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu