Vester Krogsgaard. Økologisk kød

Gå til indhold

Hoved menu

Løg - Rijnsburg

Haven

Type: Løg
Sort: Rijnsburg 5/ Bajosta
Mængde:
1 gram. Ca 300 frø

En selektion af Rijnsburger 5 med gode lageregenskaber, modstandsdygtig og højtydende. Middeltidlig  såløg med smuk, rund form og lys bronze skal. Hurtigvoksende, kraftig top. Fast, rund lagersort med fast skal, højtydende

Fordele ved såning

Stokløbning slipper man helt for, og skimmelen plejer ikke at være så stort et problem i de såede planter som i dem, der er dyrket fra stikløg.
Ulempen, hvis der overhovedet er en ulempe ved at så løgene, er, at det skal gøres tidligt på året. Helst i februar, i hvert fald i marts. Men dejligt er det da også at se noget spire så tidligt.

Såning
Da løgplanter i de første par måneder stort set ikke fylder noget, kan det fint lade sig gøre at så hver slags i en stor urtepotte. Planterne kan så stå deri, til de skal plantes ud, hvilket er, når risikoen for nattefrost er ovre, ellers dæk med fiberdug.
Så ved god varme, gerne 15–20° C. Når planterne er kommet op, skal de stå lyst, luftigt og køligt. Specielt er det vigtigt, at temperaturen de sidste uger inden udplantning ikke er for høj (maks. 15° C). Ellers tror løgene, at det er sommer, og de begynder for tidligt at danne løg.

Kristian Pilgaard. 24404581. kristianpil@hotmail.com. CVR.33326041. CHR.63388

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu