Vester Krogsgaard. Økologisk kød

Gå til indhold

Hoved menu

Gulerod - Robila

Haven

Type: Gulerod
Sort: Robila
Mængde: 2,5 gram nok til 6-8m²

Lang, slank, cylindrisk, vel afstumpet efterårs- og vintergulerod. God lagringsgulerod.
Godt farvet helt igennem. Med udpræget sød, gulerodstypisk smag

Såning
Gulerod er meget tolerant, hvad angår spiretemperatur. Gulerodsfrø kan spire allerede ved 4°C, men den bedste og hurtigste fremspiring får man ved temperaturer mellem 10 og 30°C. Temperaturen må ikke overstige 35 grader, for så skades frøene, men det er ikke noget problem her i landet. Ved den optimale spiretemperatur tager spiringen en uges tid.
Det er fint at så de første, når jordtemperaturen når op på omkring 8°C. Man kan sagtens så de tidlige gulerødder under glas eller plastik for at komme lidt før i gang, men guleroden er ikke velegnet til at forkultivere og plante ud. En omplantning giver al for stor risiko for, at pæleroden skades, og at roden derfor bliver deform og gror dårligt.
I løbet af foråret og forsommeren kan der sås gulerødder flere gange, så man har en løbende produktion af friske rødder. En del gulerødder forekommer lækrest, når de ikke er for store, men vær opmærksom på, at der er en del sorter, hvor rødderne får en bedre og mere intens smag, når de får lov at vokse færdigt.
Vækst ca 150 dage

Sådybde: 1,5-2,5 cm
ca 60 frø pr. meter


Kristian Pilgaard. 24404581. kristianpil@hotmail.com. CVR.33326041. CHR.63388

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu